Η Γεσθημανή Μπερμπέρη γεννήθηκε στις Σέρρες και μεγάλωσε σε ένα όμορφο χωριό που ονομάζεται Προβατάς. Οι γονείς της ήταν βιοπαλαιστές της ζωής, αλλά πάντα φρόντιζαν να μη λείψει τίποτα από την οικογένειά τους.

Έφυγε από κοντά τους για να σπουδάσει Νοσηλευτική και, μέσα από αυτή, βρήκε την ευκαιρία να εφαρμόσει όσα είχε μάθει. Την αγάπη στον συνάνθρωπο και την προσφορά στον ασθενή. Ασίγαστο το πάθος της για γνώση και εξέλιξη, γρήγορα την οδήγησε σε νέα μονοπάτια και έτσι απέκτησε δυο μεταπτυχιακά διπλώματα στη Διοίκηση Μονάδων Υγείας και στη Δημόσια Διοίκηση καθώς και άλλα εφόδια χρήσιμα για την εξέλιξή της στην επιστήμη της.

Το κρυφό της μεράκι,  όμως, έκαιγε πάντα μέσα της και δεν ήταν άλλο από τις λέξεις. Αυτές που έρχονται και σε ξυπνάνε με θράσος τις νύχτες και απαιτούν να τους δώσεις σχήμα και συνέχεια. Έτσι, γεννήθηκαν και οι πρώτες της μικρές ιστορίες, οι οποίες αθόρυβα και ταυτόχρονα μελωδικά πήραν μορφή και αγωνιούν να ταξιδέψουν.

Παρακολούθησε σειρά σεμιναρίων δημιουργικής γραφής και συμμετείχε με δύο διηγήματα στο συλλεκτικό βιβλίο «Ιστορίες της πόλης μας». Πρόκειται για ένα συλλογικό έργο που στήριξε η Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου Σερρών και τα έσοδα του οποίου θα δοθούν για φιλανθρωπικό σκοπό.

Επίσης, το 2021, κυκλοφόρησε από τις Εκδόσεις Αποστακτήριο η συλλογή διηγημάτων με τίτλο: “Ποιος άνοιξε τους ασκούς του Αιόλου;” , ενώ το 2023 εκδόθηκε το παιδικό βιβλίο της με τίτλο “Θα τα καταφέρεις αστεράκι μου!” (Εκδόσεις Αποστακτήριο)