Η Κωνσταντίνα Αλαμπουρινού γεννήθηκε το 1949 στην Επισκοπή Ημαθίας και αποφοίτησε από το εξατάξιο γυμνάσιο Αλεξάνδρειας Ημαθίας. Στα νεανικά της χρόνια ασχολήθηκε με τον αθλητισμό έχοντας πολλές πρωτιές και διακρίσεις. Έπειτα δραστηριοποιήθηκε για πολλά χρόνια ως ελεύθερος επαγγελματίας στη Θεσσαλονίκη όπου ζει ως σήμερα. Παντρεμένη, με δύο παιδιά και δύο εγγόνια, συνεχίζει να γράφει και να ασχολείται περιστασιακά με τη ζωγραφική και με θέματα εναλλακτικής ιατρικής.

Το 1995 κυκλοφόρησε η πρώτη ποιητική της συλλογή με τίτλο «Με αισιοδοξία στο μέλλον». Λίγα χρόνια αργότερα εκδόθηκε η δεύτερη ποιητική της συλλογή με τίτλο «Διόδια Ζωής». Ακολούθησε το 2011 η τρίτη ποιητική της συλλογή με τίτλο «Του Χρόνου και της Αρμονίας», ενώ το 2017 κυκλοφόρησε και η τέταρτη συλλογή της με τίτλο «Το ζύγι». Τον Αύγουστο του 2023 κυκλοφόρησε από τις Εκδόσεις Αποστακτήριο η ποιητική της συλλογή με τίτλο “Χνάρι του λόγου” .

Έργα της έχουν διακριθεί από πολλούς αξιόλογους φορείς όπως η Ένωση Ελλήνων Λογοτεχνών (ΕΕΛ), η Νέα Κίνηση Λογοτεχνών Β.Ε., η Εταιρία Τεχνών Πολιτισμού και Επιστημών Κερατσινίου, το Λογοτεχνικό Περιοδικό ΚΕΛΑΙΝΩ, ο Δήμος Θάσου και η Πανελλήνια Ένωση Λογοτεχνών (Δελφικοί αγώνες). Έχει συμμετάσχει σε πολλά ποιητικά δρώμενα, όπως το Φεστιβάλ της Θάσου, ο Ερωτικός Μάιος, οι εορτασμοί της Παγκόσμιας Ημέρας Ποίησης στη Θεσσαλονίκη. Έργα της έχουν επίσης δημοσιευτεί στον έντυπο και τον ηλεκτρονικό τύπο.