Η Μαριάννα Τσιολπίδου γεννήθηκε στο Διδυμότειχο Έβρου το καλοκαίρι του 1990, ενώ έζησε τα παιδικά και εφηβικά της χρόνια στις Σέρρες και στην Κοζάνη λόγω μεταθέσεων. Φοίτησε από το 2008 έως το 2012 στη Φιλοσοφική σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης στο τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας. Από το 2012 έως σήμερα εργάζεται στον ιδιωτικό τομέα ως Φιλόλογος.

Έχει παρακολουθήσει εννιάμηνο πρόγραμμα επιμόρφωσης στο ΕΚΠΑ με τίτλο: «Σεξουαλική Διαπαιδαγώγηση παιδιών και εφήβων» και τρίμηνο πρόγραμμα με τίτλο: «Εκπαίδευση Ενηλίκων» και «Μίγμα Marketing και Brand». Τέλος, έχει λάβει πιστοποίηση από το Rochester Institute of Technology για το σεμινάριο που παρακολούθησε με τίτλο: «Public Speaking».

Δημιούργησε το 2018 την εκπαιδευτική ιστοσελίδα www.arxaia-latinika.gr και το 2021-2022 εκδόθηκαν τα δυο πρώτα σχολικά βοηθήματά της που αφορούν το μάθημα των Αρχαίων Ελληνικών της Γ΄ Λυκείου.

Είναι εθελόντρια στην αστική, μη κυβερνητική και μη κερδοσκοπική περιβαλλοντική οργάνωση ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ που έχει ως στόχο την προστασία της άγριας πανίδας και του φυσικού περιβάλλοντος στην Ελλάδα και το εξωτερικό.