Η Φανή Καραφύλλη γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Βόλο. Μετακόμισε στην Αθήνα για τις σπουδές της και έκτοτε ζει και εργάζεται εκεί. Είναι απόφοιτος του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Έχει σπουδάσει Κοινωνική Θεολογία. Λατρεύει την ποίηση, τη λογοτεχνία, τα βιβλία, τα γαλλικά και ό,τι έχει να κάνει με τη Γαλλία, το γαλλικό πολιτισμό και την κουλτούρα αυτής της χώρας.

Ασχολήθηκε για πολλά χρόνια με τη διαφήμιση σε μεγάλους εκδοτικούς οίκους, καθώς και με την επιμέλεια-διόρθωση, συγγραφή κειμένων και βιβλίων.
Τα τελευταία δέκα περίπου χρόνια, ασχολείται με το χώρο της επικοινωνίας.

Έχει γράψει ένα συλλεκτικό ημερολόγιο με τίτλο «Γιατί γιορτάζω» που εκδόθηκε από τις Εκδόσεις ΚΕΡΚΥΡΑ-Economia Publishing, τον Οκτώβριο του 2010.

Εδώ και δύο χρόνια ασχολείται και με μια άλλη της μεγάλη αγάπη, το ραδιόφωνο. Κάθε Κυριακή, μέσα από την εκπομπή της «Πού βρίσκεται η ευτυχία», αναζητά την ευτυχία μαζί με εκλεκτούς καλεσμένους που προέρχονται από το χώρο της επιστήμης, των γραμμάτων, των τεχνών και όχι μόνο.

Είναι μητέρα μιας κόρης και πρόσφατα απόκτησε και το πρώτο της εγγονάκι, τη μικρή Θεοφανία, που γέμισε ευτυχία τη ζωή της.

Το 2023 κυκλοφόρησε από τις Εκδόσεις Αποστακτήριο το πρώτο της δίγλωσσο παιδικό βιβλίο με τίτλο: “Ο Φαέθων, ένα μαγικό αστεράκι!” .