Η Φλώρα Τζελέπη γεννήθηκε μεγάλωσε και ζει στον Πειραιά, μια πόλη τριγυρισμένη από τη θάλασσα που λατρεύει. Έχει σπουδάσει Δημοσιογραφία, Marketing και Δημόσιες Σχέσεις, μιλάει τρεις ξένες γλώσσες, αγαπάει την ιστορία, την λογοτεχνία και τη ζωγραφική. Με καταξιωμένη καριέρα και διακρίσεις σε μεγάλη  Πολυεθνική Εταιρεία, επί σειρά ετών μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Εταιρείας Προστασίας Ανηλίκων, ιδρυτικό στέλεχος του Διεθνούς Φεστιβάλ Κλασσικής Μουσικής Πόρτο-Χελίου, αρθρογράφος του περιοδικού «Πολιτιστική Πράξη» και υπεύθυνη παλαιότερα επί θεμάτων Πολιτιστικής Ιστορίας της Νεότερης Ελλάδας, των Εκδόσεων ΜΠΙΡΗΣ.

Είναι παντρεμένη με τον Αντώνη Τζελέπη, μαθηματικό και συγγραφέα, που η κοινή τους αγάπη για τα ταξίδια τους έχει αποκομίσει απίστευτες γνώσεις και εμπειρίες από τις πιο μακρινές χώρες του πλανήτη.

Έχει δύο παιδιά τη Μαριλίνα, διακεκριμένη Πιανίστα και Καθηγήτρια Μουσικής και τον Δημήτρη, επιτυχημένο Χρηματοοικονομικό και Ασφαλιστικό Σύμβουλο.

Η πρώτη συγγραφική της προσπάθεια, με τίτλο : «Οι γραμμές της ζωής» είναι μία προσπάθεια κατανόησης και εμβάθυνσης στις απόκρυφες σκέψεις και τα συναισθήματα των ανθρώπων, στις σχέσεις, τους χαρακτήρες τους, όπως διαμορφώνονται κάτω από την πίεση των καθημερινών γεγονότων, των βιωμάτων και των εμπειριών και τις επιπτώσεις τους στη ζωή.