Η Κυριακή Βέλκου είναι νηπιαγωγός και ζει με την οικογένειά της στο Κιλκίς. Έχει μετεκπαιδευτεί στη Γενική Αγωγή στο Διδασκαλείο του Α.Π.Θ. και κατέχει πιστοποιητικό ειδίκευσης στον Αυτισμό. Οι μεταπτυχιακές της σπουδές αφορούν την κατεύθυνση της Παιδαγωγικής και Δημιουργικής Μάθησης στο Τ.Ε.Φ.Α.Α. του Δ.Π.Θ. Είναι επίσης υποψήφια διδάκτωρ στο Παιδαγωγικό Τμήμα Προσχολικής Εκπαίδευσης του Π.Δ.Μ. Έχει διατελέσει Σχολική Σύμβουλος νηπιαγωγών στο νομό Ροδόπης και στην περιφέρεια της Ανατολικής Θεσσαλονίκης, καθώς επίσης και Συντονίστρια Εκπαιδευτικού Έργου στην Περιφέρεια Εκπαίδευσης της Δυτικής Θεσσαλονίκης. 

Ολοκλήρωσε δυο κύκλους σπουδών στο Εργαστήριο  Δημιουργικής Γραφής της συγγραφέως Χαράς Ανδρεΐδου και τον Α΄ κύκλο σπουδών στο διαδικτυακό εκπαιδευτικό εργαστήριο του Κέντρου Μελέτης και Διάδοσης Μύθων και Παραμυθιών. Σήμερα εργάζεται σε νηπιαγωγείο του Κιλκίς και τα απογεύματα σχεδιάζει και υλοποιεί διαδραστικές αφηγήσεις με γονείς και παιδιά στα «ταξίδια της παντόφλας» στην ΤΕΧΝΗ Κιλκίς. 

Το 2018 συμμετείχε στην ομαδική αυτοέκδοση των εργαστηρίων  Δημιουργικής Γραφής, με τίτλο: «4 διηγήματα για μια αλλιώτικη Χιονάτη». Επιπρόσθετα, από τις Εκδόσεις  Αποστακτήριο  έχει κυκλοφορήσει  το 2020 η ποιητική της συλλογή «Ψίθυροι στην αχλή του χρόνου» με βραβευμένα ποιήματά της, ενώ την άνοιξη του 2023 κυκλοφόρησε το δίγλωσσο παιδικό βιβλίο με τίτλο «Η γάτα που ήθελε να δει τον κόσμο από ψηλά», Εκδόσεις Αποστακτήριο.